четвер, 23 квітня 2020 р.


Вільям Шекспір — драматург, чиє ім’я знає кожен


Розкрити таємниці Шекспіра: знайдено свідчення сучасника поетаПоет і драматург — Вільям Шекспір жив у XVI столітті. До речі, День Народження Шекспіра 23 квітня — це і міжнародний день книги та англійської мови.

Ця епоха в історії називається Відродженням або Ренесансом. Саме в цей час театральне мистецтво почало стрімко розвиватися, і багато в чому завдяки Вільяму Шекспіру.

Вільям багато читав, вивчав сценарії інших драматургів і вірші поетів. Він шукав нові ідеї та буквально змушував себе думати і фантазувати краще і більше. Шекспір вивчив правила сцени, весь час звертав увагу на реакцію глядачів. Годинами він гуляв по місту у пошуках харазматичних людей, щоб вивчати їх слова, характери, жарти.

Программисты не читают книги, должны ли вы?
З драматурга-новачка Вільям Шекспір став справжнім майстром своєї справи. Окрім написання видатних п’єс, Шекспір своїми творами змінив і покращив англійську мову. Саме в той час вивчали латину, а англійську досконало не вивчали.

Вільям Шекспір став національним поетом своєї країни — Англії та одним з найвідоміших письменників усіх часів.

Багато галасу з нічого. Комедія помилок - изображение 1Дві найвідоміші п’єси Вільяма Шекспіра "Багато галасу з нічого" та "Комедія помилок" найвидатнішого англійського драматурга


Ці п’єси своїми жвавими діалогами та швидкою зміною подій занурюють у безтурботний світ, де плетуться вигадливі інтриги та відбуваються неймовірні зустрічі.

 А впродовж лише однієї доби можна втратити і знайти кохання й цілковито змінити свою долю.

Прочитати можна тут:  Багато галасу з нічого

Немає коментарів:

Дописати коментар