суботу, 11 квітня 2020 р.


Дорогі читачі! 


9 лайфхаків, як мотивувати дитину робити «домашку»
Ми - не вчителя, ми просто намагаємось дати поради, щоб ви надалі розуміли як швидко і правильно зробити домашнє завдання.



ЯК ПРАВИЛЬНО ВЧИТИ УРОКИ
Якщо ти вчишся в першу зміну, після школи слід пообідати, трохи відпочити, погуляти і тільки після цього сідати за уроки. Починати виконувати домашнє завдання потрібно обов'язково в один і той же час. 

Якщо ти вчишся в другу зміну, завдання найкраще виконувати вранці, звичайно, теж в одні і ті ж години. ЧОМУ? Справа в тому, що мозок звикає до того, що в певні години його чекає робота, і успішно справляється з нею. Ну, а тобі залишається тільки користуватися цим. Отже, навіть організм підказує, що режим дня необхідний.

Научить учиться. Как мотивировать ребенка? - Круг семьи - zn.uaЗавжди будь уважним на уроках. Це прекрасно допомагає краще засвоїти домашнє завдання. ЧОМУ? Якщо ти зрозумів, що до чого вже на уроці, то вдома тобі залишається тільки повторити, а не розбирати спочатку.

Ця рада тісно пов'язана з попередньою. Навчися завжди чітко записувати домашнє завдання. ЧОМУ? Якщо у тебе ніколи не буде виникати потреба з'ясовувати, що задано на будинок, годинами розмовляючи по телефону, ти збережеш надзвичайно багато часу, який можна використовувати з задоволенням.

Перш ніж почати виконувати домашнє завдання, перевір, чи все у тебе готове: прибери зі столу все зайве; тримай завжди своє робоче місце в чистоті; світло під час занять повинен падати зліва. 

Ребенок с книгой стога. стоковое изображение. изображение ...Підручники і зошити, які ти не береш в школу, поклажі в ящик, а олівці, ручки, лінійки, які не носиш з собою в пеналі, зручно тримати на підставці на письмовому столі. ЧОМУ? Ніщо не повинно відволікати тебе від важливої справи. У всьому має бути порядок.

Не починай виконувати домашнє завдання з найскладніших для тебе предметів.  Почни з предметів середньої складності. ЧОМУ? Навантаження на мозок потрібно давати по наростаючій. Згодом, коли зосередишся, настроїшся на робочий лад, переходь до найбільш важким. І наостанок вивчи те, що є найлегшим для тебе.

Перед виконанням домашніх завдань не читай захоплюючих книг, не дивися цікавих передач по телевізору. ЧОМУ? Від захоплюючого справи (скажімо, цікавої книги) відірватися надзвичайно важко. До того ж, відклавши книгу, ти ще довго будеш під враженням описуваних пригод героя. У такому стані дуже складно переключитися на робочий лад, налаштуватися, так би мовити, на хвилю навчання.

Надзвичайно важливим і корисним є ця рада. Почавши річ, не відволікайся, доведи його до кінця. Почавши виконувати уроки, які не перемикайся через півгодини на телефон або телевізор.

Ваша дитина розбила товар у магазині: чи потрібно за це платити ...Ідеш в магазин за продуктами - Ти не будеш сидіти на вулиці з друзями на дві години, йди додому, як і збирався. ЧОМУ? Так можна кидати всі справи, не доводячи до кінця. Навіть не хочеться про це говорити, але саме так ти робиш свій шлях до успіху надто довгим і навіть, швидше за все, неможливим. Тому, якщо ти помічав за собою такий недолік, є багато причин зробити все, щоб спробувати його позбутися.

По можливості уникай так званих зовнішніх подразників. Деякі вважають, що можуть одночасно виконувати кілька справ: виконувати домашнє завдання і слухати MP3-плеєр, або грати з кошеням. Від такого навчання мало користі. ЧОМУ? Якщо ти і вивчиш уроки, то не так добре, як міг би, витративши на це набагато більше часу, причому сильніше втомишся. Це відбувається тому, що мозок працює в цьому випадку з подвійним навантаженням. Тиша - ось що найбільше допоможе тобі під час виконання домашнього завдання.

Ця рада також пов'язана з попередньою. Отже, ти приготувався виконувати домашнє завдання, вимкнув телевізор, радіо, випустив погуляти кота. Умови створив ідеальні. А за вікном - шум, гам, музика, гучні розмови. Доведеться вчитися відключатися, тобто перемикати увагу, зосереджуватися. ЧОМУ? Якщо ти зосередишся на своїй справі, жоден шум тобі не завадить.

Дуже важливо і корисно через кожні 45-50 хвилин регулярно робити перерву на 10-15 хвилин. Тільки ні в якому разі в цей час не читай, не будеш дивитися телевізор, не вирішуй кросвордів! Добре б розім'ятися, виконати кілька нескладних фізичних вправ. Можна виконати якусь нескладну роботу по дому: пропилисосити, витерти пил, полити квіти або винести сміття. ЧОМУ? Тільки таким чином мозок добре відпочине, і ти будеш працювати в повну силу.

5 вагомих аргументів, чому не треба робити уроки з дитиною ...Буває так, що довго не можеш вирішити задачу - здається, що вона нерозв'язна. Відклади її на деякий час. Виконай домашнє завдання з іншого предмета. ЧОМУ? Можливо, ти втомився. Відпочинь трохи і знову спробуй вирішити задачу. Повтори правила, переглянь уважно підручник і зошит, пам'ятай, не вирішував чи ти подібну в класі або вдома. І тоді завдання вже не здаватиметься тобі такій складній, і, безумовно, ти її вирішиш.

Без сумніву, у тебе є предмет, який подобається тобі більше за інших. Хтось з першого знайомства зачарований історією, кому-то цікаво і легко вирішувати математичні завдання, у кого улюблений урок - фізкультура - теж цікаво і корисно. Бажано залишати виконання домашнього завдання по улюбленого предмета на потім. Спочатку краще виконати всі інші завдання. ЧОМУ? Якщо для тебе улюблений предмет - це математика, ти намагаєшся заздалегідь вирішити всі складні завдання, якщо історія, географія або ботаніка - читаєш багато додаткової літератури. Але через це часто страждають інші предмети. На них просто не залишається часу.

Виконуючи усне домашнє завдання з кожного предмету, ніколи не намагайся запам'ятати інформацію слово в слово, зазубрити її. Ти можеш спробувати вголос переказати частину параграфа, яку тільки що прочитав. Це навіть дуже добре. Але переповідати треба своїми словами, так як ти зрозумів. ЧОМУ? Тільки розуміння, уявлення, переживання, усвідомлення прочитаного полегшують запам'ятовування матеріалу і ведуть до успіху.

Існують предмети, вивчення яких потрібно приділяти увагу кожен день. Перш за все, це іноземна мова. Дуже корисно витрачати 10-15 хвилин в день на запам'ятовування нових слів, читати вголос одну-дві сторінки тексту. Так, можливо, тобі доведеться посидіти з годинку. ЧОМУ? Але ти ж знаєш, яким важливим і корисним є зараз знання мови. І до того ж надалі тобі буде легше виконувати завдання з іноземної: ти зможеш швидко читати текст, переводити і навіть непогано розмовляти. Думаю, заради цього варто витратити час.

Що вибрати для дитини в школу: рюкзак, портфель, сумка - MAMABOOK ...Ця рада є найприємнішою. Коли ти закінчив виконувати домашнє завдання, наведи порядок на письмовому столі, склади всі потрібні речі в портфель і - відпочивай. І ні в якому разі не думай про уроки! Краще погуляй, побігай, допоможи мамі. Не варто відразу сідати до телевізора або комп'ютера. ЧОМУ? Тому що твій мозок і твої очі і так дуже добре попрацювали і втомилися. Як приємно кожного разу відчувати себе людиною, яка доводить кожну справу до кінця і може відпочивати з чистою совістю!

Сподіваюся, що наведені правила-поради для школярів як правильно вчити уроки знадобляться і послужать для Вашої дитини послугою.

Немає коментарів:

Дописати коментар