суботу, 25 квітня 2020 р.

Мультфильми, які насправді зняті за книгою

7 мультфильмов, которые на самом деле сняты по книгамКниги та мультфільми - вірні друзі, постійно йдуть рука об руку. Є чимало прикладів, коли і книга, і мультфільм користуються приблизно однаковою популярністю: «Аліса в країні чудес» Льюїса Керолла, «Книга джунглів» Редьярда Кіплінга або «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері. Однак буває й інакше: коли мультик широко відомий і любимо публікою, але мало хто знає, що він є екранізацією
Пропонуємо добірку мультфільмів знятих по мотивам книг:

                Як приручити дракона


За всім цим вікінгово-драконівським пишністю стоїть серія дитячих книжок. Так, Гикавку, Беззубика придумали не сценаристи голлівудської студії, а британська письменниця Крессида Коуелл.

Книга «Як приручити дракона. Книжка 1» Крессида Коуэлл купить на ...
Ось тільки придумала вона їх дещо іншими - це якщо говорити дуже м'яко. Відносини вікінгів з драконами - немає, в книгах люди з самого початку набагато ближче до
 крилатих рептилій. Ніяких руйнівних воєн за село, тільки піймання диких звірів і їх подальше приручення. І, звичайно, Беззубик. Бачите цього зеленого хлопця на обкладинці книги, схожого на вигляд драконів «моторошна жах» з мультика?


 Безпорадний і дійсно беззубий- це Беззубик. Чудову нічну фурію придумали вже творці мультфільму. Про книжкові сюжети і говорити не будемо вони дуже, дуже далекі від того, що відбувається на екрані.

                                                   Шрек

  Ідея взята з книги «Шрек!» Вільяма Стейга, американського дитячого письменника та ілюстратора. Картинка на обкладинці книги - його бачення персонажа. Погодьтеся, при екранізації образ головного героя сильно не постраждав.

Книга: "Шрек" - Уильям Стейг. Купить книгу, читать рецензии ...
 Ця книжка є маленькою, римованої історією для читання малюкам про доброго, але страшного зовні огра і його друзів. 

Найглобальніші відмінності від мультфільму це те, що Фіона насправді орк, спочатку.
А Осел - прекраний жеребець приблизно такий, в якого його перетворило зілля в мультфільмі «Шрек 2».

                             101 далматинець

Книга «101 далматинец» купить на YAKABOO.ua | 978-5-9539-4323-9 Сьогодні про написану в 1956 році повість не говорять і зовсім, і це, на наш погляд, велике упущення. 

 Нехай історія цілком збігається з екранізацією,в оповіданні «більше правди» роздумів і емоцій героїв, а також є кілька сюжетних ліній, що не увійшли в легендарний мультфільм. 

 Ось ви знали, що у служниці Педді теж була собака, яка допомагала головним героям піклуватися про щенят? Тоді вам дійсно варто познайомитися з цією прекрасною книгою.

Немає коментарів:

Дописати коментар