суботу, 18 квітня 2020 р.


День навколишнього середовища (День довкілля)


Перегляд статті | ЛОДА/LODA – Львівська обласна державна адміністраціяЩороку в третю суботу квітня з 1999 року проводиться Всеукраїнський день довкілля, згідно з Указом Президента № 855/98 від 06.08.1998. Цьогоріч він відзначатиметься 18 квітня.

Головною метою цього свята є поліпшення стану природи. 
День довкілля дозволяє реально оцінити стан навколишнього середовища, в якому ми живемо. Дає можливість уважно обдумати дії та кроки, які кожен з нас має зробити в напрямку збереження та відновлення довкілля.

Бассов пролив, разделяющий Австралию и остров Тасмания и ...Після недавніх досліджень з’ясувалося, що найчистіше повітря в світі «живе» на острові Тасманія, який знаходиться поруч з континентом Австралія.


Забруднення повітря зменшилася через пандемію COVID-19, але не зникло повністю. Останні два тижні Україна і Київ зокрема страждали від потужних пожеж у Чорнобильській зоні та в межах міста.
Пожежі, пилова буря, смог: чому це відбувається - BBC News Україна 
Це, а також пилова буря, викликана нестачею опадів і малосніжною зимою, привели до значного погіршення якості повітря в місті.

За даними спостережень Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського рейтинг найбрудніших міст за якістю повітря виглядає так: Маріуполь, Дніпро, Одеса, Кам'янське, Київ, Кривий Ріг, Луцьк, Миколаїв, Слов'янськ, Краматорськ, Рубіжне, Запоріжжя, Лисичанськ, Херсон, Кременчук з-за підвищеного вмісту формальдегіду, фенолу, фтористого водню, аміаку, діоксиду азоту, оксиду вуглецю.

Про поліпшення екологічного стану у зв'язку з карантинними заходами через коронавірус стало відомо і в інших країнах.

Забрудненість повітря у різних країнах світу

Немає коментарів:

Дописати коментар