четвер, 30 квітня 2020 р.


Травень – веселковий місяць солов'я


Капітошки: Ось уже й місяць травень надворіТрадиційну його назву останнього місяця весни, «травень», в Україні офіційно було повернуто у ХХ сторіччі з відродженням мови народу княжої Русі як писемної української мови. 

Назва походить від слова трава. Саме так період, відповідний квітню, називали наші пращури ще до виникнення Русі і саме так називають його в інших слов’янських мовах. За візантійською традицією, місяць називали «маєм»: від імення давньоримської богині весни Майї.

Ще його називали пісенником і громовиком. Піснями висловлювали люди свою радість із приводу розквіту зеленої природи і вшановували весняні громи, що були особливо жаданими в цьому місяці, бо з ними приходили дощі й тепло.

Це місяць буяння трав, квітів, сонячних променів і ніжних почуттів був присвячений "СОЛОВ'Ю".  Важається, що соловейко починає співати тоді, як "нап'ється роси з березового листочка". Помічено, якщо він виспівує всю ніч, то днина буде сухою й погожою.

Як кажуть, кожна книжка до свого сезону пасує. Пропонуємо протитати тобі  прочитати захоплюючу книгу на весінню тематику:

             Що не день, то субота


Книга «Що не день, то субота» Пауль Маар купить на YAKABOO.ua ...Дорослий пан Пляшкер дуже сором'язливий і боїться геть усіх — свого шефа, сусідів та господині будинку. 

Допомогти йому стати більш людяним та відпустити свої страхи береться Суботик — маленьке рудоволосе створіння з червоним носиком-п'ятачком. 

Він грає у футбол сирними кульками, їсть комірці та віконні ручки. А ще він має чарівні цятки, які виконують бажання.

Тож яким чином складеться дружба між цими двома різними персонажами?



Немає коментарів:

Дописати коментар