пʼятницю, 17 квітня 2020 р.


17 квітня – Міжнародний день кави (International Coffee Day)

Чому слід пити чашку кави в день?Власне, правильніше було б сказати: один з міжнародних днів кави, бо свято відзначається кілька разів на рік. 

Вперше кавовиробники, кавомани і просто прихильники цього напою святкували День кави – на пропозицію Міжнародної організації кави — 1 жовтня 2015 р. в італійському Мілані. Цього дня в усьому світі  виробники та продавці  кави пропонують охочим філіжаночку безкоштовно чи з суттєвою знижкою.

А ми пропонуємо кілька цікавих книжок на цю тему: 

                                     Теплі історії до кави

Фото - Теплі історії до кавиУ цій книжці зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. 

У них немає однозначних висновків і незмінних рецептів, а є пошуки та віра в імпровізацію. 

Є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів.


             Мелодія кави у тональності кардамону

Читать Мелодія кави у тональності кардамонуДраматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова XIX сторіччя! 

Що це — мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї — це перше кохання, для нього — мабуть, уже й останнє… 

Чи отримають закохані шанс змінити власну долю, залишитись разом і чи взагалі можливо побудувати щастя, балансуючи на краю прірви та порушуючи всі можливі заборони?..

Немає коментарів:

Дописати коментар