вівторок, 21 квітня 2020 р.


85 років від дня публікації книги Юрія Яновського «Вершники» (1935)

Твір складається із кількох новел, кожна з яких має свою основну сюжетну лінію та героїв. Роман є одним із найкращих творів про героїку громадянської війни і справжньою поемою про боротьбу добра і зла на землі, про красу українського неба і степу, про людську витривалість і жадання свободи.

Электронная книга Вершники - Яновський  Юрій У вступній новелі — «Подвійне коло» йдеться про рід Половців. Політична ситуація розвела братів по різні боки барикад, і тепер брат іде на брата, забувши заповітні слова батька про єдність. Для цього тексту характерною є надзвичайна психологічна напруженість і багатство символічних моментів.

Новела «Дитинство» — це ліричні спогади. Дитячі роки — чи не найсвітліший період в житті людини, овіяний фантастикою і здивуванням від першого пізнання світу. Мальовничі описи степової краси і свіжості прикрашають рядки цього твору.

У новелі «Шаланда в морі» йдеться про щасливий порятунок Мусія Половця у негоду на морі, про його любов до дружини, що у підсумку наводить на думку, що прості люди, які чесно живуть і вміють любити по-справжньому, мають щастя на землі.

Прочитати: Вершники

Немає коментарів:

Дописати коментар