пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Всесвітній день шоколаду


Завтра по всьому світу відзначатиметься найсмачніше свято – всесвітній день шоколаду. Батьківщиною цього свята вважається Франція. Саме французи в 1995 році поклали його початок. Відзначається 11 липня щорічно.

Першими шоколад навчилися робити ацтеки, які називали його «їжею богів». Іспанські конкістадори охрестили ласощі «чорним золотом» і їли їх для зміцнення витривалості. У середньовіччя споживання шоколаду в Європі було доступно тільки аристократам. А зараз шоколад - одне з найулюбленіших ласощів дорослих і дітей.

В Україні День шоколаду першими почали святкувати львів’яни (у 2016 році). Кондитери міста пригощають шоколадками незвичних форм: тут і будиночки, і гроші, і ведмедики, і навіть шоколадні піци. Вражають глядачів кількаметрові скульптури з шоколаду: коробка цукерок, млин, ведмідь та солодка карта України. 

Наукою встановлено той факт, що в шоколаді є елементи, які сприяють як відпочинку, так і психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду сприяють викиду ендорфінів - так званих гормонів щастя, які впливають на центри задоволення, покращуючи настрій і підтримуючи тонус організму.

Вітаємо Вас, ласунчики!






Немає коментарів:

Дописати коментар