суботу, 9 травня 2020 р.


Чотирилапі герої: найвідоміші собаки Другої світової війни

Мало хто з нас знає про чотириногих героїв, які врятували сотні тисяч людських життів. Однак, вони теж боролися за Перемогу. Підривали ворожі танки, ходили в розвідку, виявляли шпигунів, були зв'язківцями, санітарами, розшукували фугаси і міни.

У війні брало участь близько 70 тис. собак. Їм не давали орденів, вони не отримували звань. Вони здійснювали подвиги, не знаючи цього. Вони просто робили те, чого їх навчили люди - і гинули, як і люди. Але, гинучи, вони рятували тисячі людських життів.

На всіх військових фронтах було навчено і сформовано в спеціальні бойові підрозділи:
  •  17 батальйонів собак-мінерів;
  •  14 загонів собак - винищувачів бронетехніки;
  •  37 батальйонів їздових собак;
  •  2 спеціалізованих загона;
  •  4 батальйони зв'язкових загонів.

Мужні та витривалі тваринки доклали лап до перемоги над нацизмом, опанувавши одразу декілька військових професій. 

За часів Другої світової війни існували:

El perro Satán: un gran personaje de la Primera Guerra Mundial ...1. Їздові собаки, які перевозили на невеличких возах бойові запаси та відвозили поранених бійців. Усього ними було врятовано близько 700 тисяч солдатів, доставлено більше 3500 тон військового спорядження.

2. Собаки-зв'язківці. Головним завданням цих тваринок було передавати важливі доручення. Усього нараховується близько 120 тисяч повідомлень, що були доставлені завдяки чотирилапим.

3. Собаки-міношукачі. Їх вміння були найбільш затребувані. Завдяки цим тваринкам було знайдено та знешкоджено близько 4 млн. мін та фугасів.

Los Perros que participaron en la Primera Guerra Mundial4. Собаки-санітари відшуковували в лісах та болотах поранених бійців, приводили до них рятувальників. А ще вони завжди мали при собі невеличкі рюкзачки з усіма необхідними інструментами для надання першої медичної допомоги.

5. Собаки - винищувачі танків. Цих чотирилапих готували до єдиного завданням в їхньому житті – підриву ворожих танків. Для виконання службового обов’язку песиків навчали не лякатися підлазити під танки, які рухаються. Перед завданням їх вдягали у  спеціальні мішки з мінами. Як тільки собака опинявся під бронетехнікою, міна вибухала.

Так за час війни було знищено близько 300 ворожих танків. Припинили використання такого методу, коли песики почали кидатися під гусеничну стрічку не тільки німецьких, але й радянських танків.

6. Собаки розвідувальної служби допомагали розвідникам успішно перебиратися через передові позиції ворога.

7. Собаки диверсійної служби займалися підривом мостів та німецьких потягів.

Деякі чотирилапі професіонали військової служби відзначилися особливими досягненнями та вчинками. За це були нагороджені званнями та медалями, деякі – посмертно.

Це зовсім не всі чотирилапі герої Другої світової війни. Окрім песиків, здобути перемогу допомогали ще коні. Вважається, що за період війни на полях битв було втрачено більше мільйона цих тваринок.


Бережіть своїх улюбленців - відданих героїв, які рятують людські життя!




Немає коментарів:

Дописати коментар