пʼятницю, 8 травня 2020 р.


Незабаром 9 травня, що цей день на сьогодні означає для Українців?


Співробітники наукової бібліотеки ЗНУ підготували виставку до Дня ...«День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні»  або «День перемоги» — з 2016-го року це державне свято в Україні,  також є вихідним днем. Прийшло на зміну радянському святу «День Перемоги», яке святкували в СРСР, а потім і в Україні аж до 2015 року включно. Які ж є відмінності?

Пограничники не пропустили в Одесскую область молдаван с ...Новий закон встановив в Україні заборону пропаганди, зокрема й публічного використання, нацистської та комуністичної символіки. Також у новому святі відбувається перенесення акценту з історії військових дій і певна відмова від святкування на користь ушанування.

Жодна країна не може претендувати на визнання власної виняткової ролі у перемозі над нацизмом. Перемога – плід титанічних зусиль десятків держав та сотень народів.Трагедія Українського народу в роки Другої світової полягала в тому, що на час початку війни він був розділений між кількома державами.


День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.

ПОУНБ ім. І. П. Котляревського / Перегортає пам'ять сторінкиПам’ятайте зараз офіційним символом вшанування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам'яті та примирення, є квітка червоного маку — загальноприйнятий у світі символ відзначення пам'ятних днів.

Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Наша пам’ять є запобіжником від того, щоб подібні лиха ніколи не повторювалися. Історія нас вчить, що Український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми разом, коли ми відчуваємо, що справедливість на нашому боці і стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні.




Немає коментарів:

Дописати коментар