вівторок, 5 травня 2020 р.


Лицар сучасної прози – Анатолій Дімаров


Письменник Анатолій Дімаров народився 5 травня 1922 року.
Український письменник Анатолій Дімаров не прийняв нагороду із рук ...Недарма найулюбленішим жанром письменника в роки творчої зрілості стали ним тільки у прозі узаконені «історії»: сільські, містечкові, міські - себто художні структури, де авторство розчиняється у матеріалі, що виповідає себе «сам».

 Анатолій Дімаров написав багато серйозних і проникливих оповідань, повістей та романів з глибин життя українського народу. Та є в нього ще низка цікавих і своєрідних творів для дітей та юнацтва - казки, пригодницькі, фантастичні повісті. 

Через неймовірні, часом екстремально небезпечні, а часом веселі пригоди й випробування герої науково-фантастичних повістей проникають у безмір минулого і майбуття людства, Космосу і, певна ж річ, — людської душі... І саме це робить ці повісті цікавими та привабливими ось уже для кількох поколінь юних читачів.

У своїх дитячих творах Дімаров дуже схожий на самого себе - він і дивовижно вигадливий, творячи одну за одною комічні чи драматичні ситуації, і ліричний, коли розповідає про великі-великі дитячі таємниці, про сподівання та мрії юних героїв і про одвічні тайни життя.
Прочитати твори можна за посиланням: https://www.ukrlib.com.ua


Блог учителя-словесника Котляренко Наталі Миколаївни: Анатолій Дімаров

Немає коментарів:

Дописати коментар