понеділок, 4 травня 2020 р.


Цікаві факти про парасольку!

Батьківщиною парасольки вважається Китай. Спочатку його використовували в якості віяла. Найдавніше згадка про парасольку знаходиться в церемоніальних книгах Китаю, написаних понад дві з половиною тисяч років тому.
Фото: pixabay.comПопулярними парасолі, як символ влади і багатства, були і в Африканських країнах.

З парасолькою були знайомі ассірійці і ацтеки. Парасолі були в Вавилоні і в Стародавньому Єгипті, користуватися ними могли тільки люди, наближені до влади. Пізніше парасолі прийшли до Стародавньої Греції і Стародавнього Риму, де ними користувалися жінки. Але з падінням Римської імперії парасольки надовго зникли з поля зору європейців.

Зонт     У Франції, моду на парасолі, ввела стала дружиною Генріха IV, що приїхала з сонячної Італії Марія Медічі. У Марії Антуанетти був парасольку вагою в півтора кілограми, його каркас був виготовлений з китового вуса. Носив парасольку над головою королеви спеціальний «зонтоносец». Росія слово «парасольку», запозичила у голландців в XVII столітті. Голландське «zondek» означає «захист від сонця».
В Париже изобрели первый складной зонтик | Новости на Gazeta.uaСкладена парасольку був придуманий в Парижі в 1715 році. Взагалі ж у французькій мові існують два різних слова для позначення парасольки. Парасолька від сонця - парасоль, а від дощу - параплена.

Рекомендації щодо вибору парасольки: 
  1. Вибираючи парасольку, фахівці радять перевірити, як швидко і легко вона розкривається. 
  2. Надійні чи зчленування, чи немає дірок на тканини купола. Пластмасова ручка повинна щільно облягати стрижень і не крутитися на ньому. 
  3. Дерев'яна ручка повинна бути добре покрита лаком, не мати тріщин. 
  4. Парасолька з металевою ручкою купувати не варто. Восени тримати таку парасольку холодно рукам. А в спеку вона загострюється. 
  5. Кількість ребер і клинів повинна дорівнювати 6 або 8. Парасольки з меншою або більшою кількістю швидко ламаються. 
  6. Кінчик парасольки повинен міцно сидіти на верхівці і тримати сходяться до нього клинці. Надійніше ті парасолі, кінчики спиць яких складаються в «кишеню» ручки.


День рождения складного зонтика. Когда отмечают, история праздника ...

Немає коментарів:

Дописати коментар