четвер, 7 травня 2020 р.


День матері-2020: що варто знати про свято


Вітання з Днем матеріЩороку в другу неділю травня в Україні відзначають найзворушливіше свято — День матері. У 2020 воно випадає на 10 травня.

Історія свята
День вшанування материнства згадується ще в 17 ст. у Британії під назвою «Материнська неділя». Однак сучасному офіційно визнаному святу налічується більше 100 років.
Історія його становлення почалася з 1907 року в американському штаті Вірджинія, коли Анна Джарвіс, яка зіткнулася з передчасною смертю матері, висунула ідею встановити день вшанування для всіх мам і звернулася з запитом про запровадження свята в державні органи.

Анна Джевіс довго писала листи в різні державні установи, зверталася до відомих осіб з ідеєю один день у році присвятити вшануванню всіх матерів. Зусилля дівчата не були марними, і вже у 1910 році штат Вірджинія (США) першим визнав День Матері як важливий офіційний свято. Сьогодні це свято визнане в 85 країнах світу і має статус міжнародного.

З часом свято почало поширюватися і вже через 4 роки було визнане всією країною. Також воно швидко вийшло за межі Сполучених Штатів. Не обійшла його стороною й Україна. В Україні, відповідно до Наказу Президента України, цей день відзначається з 1999 року, тобто вже 21 рік поспіль.
Подарок маме на день рождения из бумаги своими руками от дочки ... 
Що дарувати?

Що подарувати мамі на День матері? Звичайно ж, увагу. Побалуйте її не просто дзвінком, а візитом до неї. Подаруйте їй квіти, її улюблені цукерки, прогуляйтеся разом по магазинах, почастуєте чимось смачним в кафе – як порадувати маму в її день нехай підкаже вам ваша фантазія та знання її бажань і потреб. Не забудьте сказати мамі, що ви її любите!




Немає коментарів:

Дописати коментар