четвер, 21 травня 2020 р.


Артур Конан Дойл


Світлина від Ольги Коломис.Англійський письменник, публіцист і журналіст Артур Ігнаті-ус Конан Дойл народився 22 травня 1859 року в столиці Шотландії Единбурзі на Пікарді-плейс в сім'ї художника й архітектора.

Цей автор став класиком англійської літератури ще за життя. Прочитати книги Конан Дойла сучасники письменника прагнули з тим самим завзяттям, що й нинішні читачі, тому що яскраві характери, захоплюючий сюжет і легкий стиль затребувані в усі часи. 

Його літературний талант однаково блискуче проявився у детективному, пригодницькому та історичному жанрах, чому немало сприяла біографія автора, події і люди, з якими йому довелося зустрітися у житті.

Найпопулярніший цикл оповідань Артура Конан Дойла про Шерлока Холмса писався з перервами протягом усього життя. Його герої — Холмс і доктор Уотсон — за популярністю не поступалися персонажам Шекспіра і Діккенса. Сам письменник не вважав книжки про Шерлока Холмса найкращими у своїй літературній спадщині, віддаючи першість історичним творам.

Успіхом у читачів користувалися науково-фантастичні повісті «Загублений світ», «Отруєний пояс», «Маракотова безодня», у яких вимисел переважає над реальністю. Але, навіть фантазуючи, письменник прагнув до достовірності. Тому досі льотчики, пролітаючи над Амазонкою, шукають плато, описане у «Загубленому світі».
Прочитати твори ви можете за посиланням: https://www.ukrlib.com.ua

Артур Конан Дойл – это не только Шерлок Холмс! - Женский сайт

Немає коментарів:

Дописати коментар