понеділок, 18 січня 2021 р.

 Вдома з дитиною

                                        

Завдяки карантину ми стали проводити більше часу зі своїми дітьми. Чи це насправді так? А можливо діти більше часу стали проводити за компьютерами, планшетами та іншими гаджетами? Як організувати дозвілля малюкам без допомоги цих приладів? Ловіть декілька порад:
 
1. Книги

Спільне читання книг - не менш захоплююче заняття ніж перегляд мультфільмів. А що, коли разом з дитиною ви придумаєте свою власну казку? А ще попросите своє чадо намалювати до неє ілюстрації. Потім аркуші паперу можно скріпити степлером і вийде книга. 


2. Жива природа

Запропонуйте своєму юному досліднику зайнятись садівництвом. Купіть горщики, землю і насіння, посадіть їх. А потім спостерігайте, як з`являються перші ростки на підвіконні.

 

3. Єдиноріг або їжак?!

А можливо казковий автомобіль? Збирати пазли цікаво і дітям, і дорослим. Виготовте картинку самі: візьміть будь-яку ілюстрацію з журналу, наклейте її на картон та розріжте на декілька шматочків.

 

4. Ігри

Покупка настільної гри допоможе вирішити проблему дній і вечорів, коли нема чим зайнятись або коли за вікном погана погода.Єдина умова - гра повинна подобатися усім членам родини. Тож не зволікайте та почитайте влаштовувати веселі сімейні турніри.

 

5. Досліди

Станьте для дитини професором, який ставить досліди. Наприклад, приготуйте на сніданок родині незвичайну яєшню зеленого кольру (для цього потрібно лише додати у білок сік червонокочанної капусти).

 

6. Скарб

Що може бути цікавіше за пошуки скарбу? Сховайте скарб у квартирі/домі, намалюйте карту та залиште підказки де його знайти. Це буду весело.

 

7. Невидиме чорнило

Настав час пограти в шпигунські ігри та відчути себе секретними агентами. Вам знадобляться молоко, лимонний сік або розчин харчової соди (1/3 стакана горячої води + 2 ч.л. соди). Напишіть послання на аркуші зубочисткою, дочекайтеся коли напис висохне. Аби прочитати, достатньо нагріти лист у мікрохвильовці або над свічкою.

 

8. Ювілей 

Погодьтеся, дуже приємно переглядати старі фотографії. Ще цікавіше отримати послання від... себе самого. Напишіть привітання або побажання собі майбутньому. Дату відкриття можно приурочити до якогось свята, навідь якщо це буде дворічча хом`яка або рибки.

 

9. Розсилка

Ви давно відправляли листи у конверті звичайною поштою? Напишіть разом з дитиною листи бабусям, дідусям або хрещеним. Нехай це будуть слова вдячності за те, що вони у вас є. Якщо дитина ще не вміє писати тоді вона може зробити власний малюнок і вкласти у конверт.

 

10. Ліплення

Пластілін - найкраще підходить для цього. Але можна піти на кухню та замісити тісто для печива. Або зробити солоне тісто (змішайте у пропорції 1:1 воду, сіль та борошно). З нього теж виходить чудові вироби. Вирізайте за допомогою формочок різні фігурки адже це так захопливо.

 

Сподіваємось ця інформація була для вас корисною.


Немає коментарів:

Дописати коментар