пʼятницю, 22 січня 2021 р.

 Виховування почуттів

Як мама може перетворити виховання в справжнє диво? Декілька порад

                           

1. Слова з нагадуванням про любов

Головним словом у спілкуванні з дітьми має бути з акцентом на любов. Багато разів на день називайте малюків "люба/любий". Згодом для них це будуть звичайне слово, яке вони чутимуть регулярно, а для мами - можливість нагадати їм про свою любов.

2. Слова прийняння, схвалення та заохочування

Похвалити з добре виконану роботу або допомогу - важлива справа мами. У кожної мами є в арсеналі чарівні слова для нагадування дитині про його унікальність та особливість. Це можуть бути як просто ласкаві слова: янголятко, радість моя, сонечко, так і продумані: красотульчик, ніжнулька.

3. Озвучуємо емоції дитини

Якщо дитина капризує, плаче тоді слова прийняння, схвалення і заохочування можуть бути недоречними і навідь шкідливі. У 99% випадків дитина капризує не для того щоб нас вивести з себе і розлютити, але від того, що не знаходить в дорослому розуміння і подтримки, знаходячись в емоційному тупику, з якого не може вийти самотужки. Наша задача - допомогти дитині розібратися в своїх почуттях і озвучити емоцію дитини. Коли ми чітко, у стверджувальній формі проговоримо дитині її почуття, він/вона полегшено зітхає і киваає головою. Тоді вузлик проблемної ситуації розв`язується легко, без ризику заплутатись і порвати нить відносин.

4. Робота з сердцем дитини

Робота над сердцем дитини є найскладнішим об`єктом материнської діяльності: легше за все виконати свій  батьківський обов`язок купивши нову іграшку або відвідавши розважальний центр. Але важливіше аналізувати поведінку дитини, її внутрішній світ, роз`яснювати причини заборон і можливих покарань, не прикриваючись фразою "тому що я так сказала". Працюючи з серцем дитини, пояснюючи різноманітні ситуації, ми захищаємо дитину від зайвих помилок в майбутньому.

5. Обіймів багато не буває

Психологи кажуть, що дитина повина отримувати мінімум 8 обіймів в день. Але не менш вони ці обійми  потріібні самій мамі!




Спробуйте і переконайтеся самі: ці поради працюють з усіма дітками!


Немає коментарів:

Дописати коментар