пʼятницю, 25 вересня 2020 р.

Свято День вихователя і дошкільного працівника


Професійне свято відоме не тільки серед працівників дитячих садків, а й батьків маленьких дітей, адже з’являється можливість подякувати вихователям і помічникам вихователів за їх працю, терпіння і мудрість.

Значимість цієї професії складно переоцінити, оскільки в дошкільному закладі дитина набуває перші знання і вміння, проходить адаптацію в соціальному суспільстві, набуває навиків, від яких залежить його подальший розвиток і успіх.

Це один з небагатьох професійних свят, що мають фіксовану дату. Пов’язано це з тим, що приурочена вона до важливого історичного події — відкриття першого дитсадка на території сучасної Росії. Сталося це 27 вересня 1863 року за ініціативою Софії Люгібель, дружини відомого професора.

Свято внесений до числа офіційних, але не є вихідним. Винятком бувають випадки, коли він випадає в суботу або неділю. У 2020 році 27 вересня — цієї неділі, тому вихователі зможуть відзначити свято вдома.

Оскільки офіційно свято називається Днем працівників дошкільної освіти, поздоровляти слід не тільки вихователів, а й інших людей, трудящих в дитячих садках. До них відносяться:

помічники вихователів;

психологи;

педагоги з музики;

хореографи;

співробітники служби охорони;

кухарі та інші працівники кухні;

прибиральниці та ін.

Всі представники перелічених професій беруть участь у вихованні дошкільнят або створенні комфортних і безпечних умов для їх перебування в навчальному закладі.

Це професійне свято вважається молодим, оскільки вперше його відзначили в 2004 році. Ініціаторами виступили видавці журналів для дошкільних освітніх установ.

Головна мета — привернути увагу громадськості до дитинства молодшого покоління і нелегкої праці тих, хто займається вихованням дітей, поки батьки на роботі. Ідею підтримали творці освітніх програм, педагоги і більшість батьків. Появі Дню працівників дошкільної освіти передувало святкування 140-річчя від дня появи першого дитячого садка, яке відзначалося 27 вересня 2003 року.


А Ви привітали своїх вихователів? 😉


Немає коментарів:

Дописати коментар