вівторок, 20 квітня 2021 р.

 Вечера на хуторе близ Диканьки

#книга-ювіляр

«Вечорниці на хуторі поблизу Диканьки» — перша книга Миколи Гоголя, яку він видав під псевдонімом. Це книга, яка ввела Гоголя у велику літературу: суміш реальності і фантастики, комедії та хорора, яка сформувала канонічний образ Малоросії для багатьох поколінь читачів.

Складається з двох томів. Перший вийшов 1831 року, другий — 1832. Розповіді «Вечорів» Гоголь писав у 1829—1832 роках. Цього року відзначаємо 190 років з появи на світ першого тому.

Найвідоміша повість, звичайно ж «Ніч перед Різдвом» її знають ще зі шкільної лави, по ній зняті і фільм і мультфільми. Читаючи цю повість, не помічаєш грань між реальністю і вигадкою.


Розумієш, що в
цю ніч відбуваються прекрасні чудеса. Солохо примудряється почати збирати зірки з неба, Чорт вирішує вкрасти місяць, Вакула зміг дістати черевички самої імператриці для своєї коханої Оксани.

Щасливе закінчення книги робить цю повість казкою. У ній переплелися і, правда, і чари, і нечисть, і люди. Здається, що так і повинно бути, інакше не вийти життя. Ця книга буде цікава всім в незалежності від віку.

Прочитати он-лайн можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар