пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

Всесвітній День ґудзиків


  Цікаве свято , про яке знають професійні кравці і їх уважні клієнти - "Всесвітній день гудзиків". Відзначається щорічно 16-го листопада.Воно було засновано американською організацією "National Button Society,"започаткованою в 1938-му році.ще в хх столітті. Це важливий елемент нашого одягу, адже без нього було б все набагато складніше.
  Найдавніші гудзики використовувались далеко не для того, для чого ми використовуємо їх зараз- виключно як прикраси, а не для застібання.Для застібання використовувалися зав'язки,шнурівки,вироби з рослин і кісток тварин, в якості шпильок. Гудзик був своєрідним предметом розкоші, що виконував не тільки декоративні функції, але й ніс цілком певне інформаційне значення. 
  Сьогодні бібліотека була в гостях  у своїх улюблених читачів 3 В класу 126 школи , в їх оновленому класі. Від бібліотекаря Вінокурцевої Ганни діти дізнались про історію ґудзика,народні прикмети, символи пришивання, про унікальні колекції ґудзиків, які зберігаються в  музеях Швеції, США, Польщі,  Чехії,  та різні цікавинки про таку необхідну для нас сьогодні річ.


Ми підготували маленьку підбірку книжок, які допоможуть зробити вишуканий подарунок для когось із родини або друзів на свято. І, головне, що зробити це досить просто. Потрібні лише уважність, старанність та… старі ґудзики. Завітайте до нашої читальної зали, ми допоможемо вам у виборі ідеї, або ж, за вашим бажанням, проведемо майстер-клас.




Немає коментарів:

Дописати коментар