понеділок, 12 травня 2014 р.



День матері


День матері. Його традиційно святкують в Європі, в США, в країнах Азії. Ітака велика популярності цього свята цілком зрозуміла, оскільки споконвіку 11-го травня в 2014 році відзначається одне з головних родинних свят — мама була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного. Мами присвячують життя своїм дітям, жертвуючи всім заради їх щастя.

Святкування Дня матері відбувається у другу неділю травня. Вже протягом ста років цей день стає приємним приводом для того, щоб зателефонувати мамі або приїхати до неї, щоб сказати «спасибі» за її кохання, підтримку і самовідданість.
Вперше це прекрасне свято відзначали в 1907 році. Ініціатором його проведення виявилася проста американка Анна Джервіс, яка таким чином хотіла виразити свою безмежну любов до свої передчасно померлої мами. Написавши листа з проханням підтримати згадану ідею в численні інстанції, Анна знайшла підтримку людей. І вже через три роки заходи до Дня матері в її рідному штаті отримали статус  День матері офіційних. Країни колишнього СРСР відзначають це свято не так давно. Але за короткий час воно знайшло відгуки в серцях мільйонів жителів Росії, Україні, Білорусії та інших країн.



Немає коментарів:

Дописати коментар