пʼятницю, 7 травня 2021 р.

 Уклін живим - загиблим СЛАВА!


День Перемоги - одне з великих свят - його шанують у багатьох країнах світу, які постраждали від фашистської Німеччини. Це свято знаменує кінець вбивчою війни, яка забрала життя мільйонів солдат і мирних громадян.

Коротка історія свята

Перший День Перемоги в історії відзначили в 1945-му - на Червоній Площі в Москві на честь перемоги у Великій Вітчизняній війні 24 червня пройшов військовий парад, який приймав маршал Георгій Жуков.

Подія, яке назавжди увійшло в світову історію - скинення нацистських прапорів і штандартів - вони були кинуті на поміст біля Мавзолею, відбулося саме на цьому параді. День Перемоги 9 травня був офіційним вихідним днем ​​до 1948, потім його на довгі роки скасували, хоча святкові заходи, присвячені перемозі, проводилися в усіх населених пунктах величезної країни. Свято День Перемоги став неробочим днем ​​знову тільки в 1965-му.

В період часу між 1965-1990  9 Травня відзначали дуже широко - військові паради, що наочно демонстрували всю міць Радянської армії і останні досягнення в області розробки військової техніки.

Багато країн після розпаду СРСР, продовжують відзначати свято День Перемоги - 9 травня.

Проте європейські країни відзначають свято Перемоги у Другій світовій війні 8 травня - в день, коли по центрально-європейським часом Німеччина підписала акт про капітуляцію.




Немає коментарів:

Дописати коментар