понеділок, 30 березня 2020 р.

Міжнародний день джазу


Такий яскравий і багатоликий, в той же час загадковий і звабливий - це все про джаз. Ми підготували для вас ряд цікавих фактів, про які ви нічого не знали до сьогоднішнього дня!

  • Жоден інший стиль музики не оповитий такою таємницею походження, як джаз. Це стосується самого слова, до сих пір дослідники не прийшли до єдиної думки, що означає це визначення і звідки воно з'явилося. Спочатку це слово позначалося, як "dzass", пізніше "Jasz", тільки після 1918 року утвердилося справжнє написання Jazz.
  • Відправною точкою розвитку і поширення цього напрямку в маси, вважається 26 лютого 1917 року, коли легендарний склад "Original Dixieland Jazz Band" записав свою першу платівку з джазовими композиціями.
  • Зараз неможливо уявити будь-джазовий колектив без саксофона. Однак, спочатку цей інструмент був тільки у військових оркестрах. Лише після Громадянської війни в Америці, саксофони знайшли ще одне застосування і, як виявилося, дуже вдале. Те ж саме стосується і військових барабанів, які увійшли в ударну установку.
  • Скотт Джоплін - вважається справжнім батьком блюзу і легендарним джазовим піаністом. Саме він заклав основи для розвитку цього напрямку в музиці.
  • У нашій країні не відразу оцінили новий стиль, наприклад, Максим Горький і зовсім написав розгромну статтю "Про музику товстих", яка була видана в 1926 році.
Открытка День джаза.Звездный джаз

Немає коментарів:

Дописати коментар