четвер, 13 лютого 2020 р.

День Святого Валентина


На тлі засніжених і холодних вулиць лютого в цей день з'являються в неймовірних кількостях рожеві і червоні символи романтики - сердечка, квіточки, янголята, котики 

Свято Закоханих або День Святого Валентина святкують в усьому світі щорічно 14 лютого, в цей день можна висловлювати свої почуття навіть тим, хто на це не зважувався цілий рік.

Саме так зробив католицький священик Святий Валентин, чия пам'ять святкується 14 лютого. Після заборони імператора на шлюби, які, по-його думку, відволікали воїнів від війни, Святий Валентин продовжував таємно вінчати закоханих. За це імператор засудив його до страти.

Легенда свідчить, що в тюрмі Святий Валентин сам закохався в дочку тюремника. Вона була сліпа, але Валентин повернув своїй коханій зір, так як до цього займався медициною. Перед стратою Святий Валентин послав коханій лист і підписав "Від твого Валентина".

Сьогодні прийнято дарувати "валентинки" - маленькі визнання в любові, які запалюють у серцях романтичні почуття, у кого-то нові, у кого-то трохи згаслі ... Адже зовсім скоро весна, час пробудження природи, краси і нашого настрою.

В Україні це свято - досить новий, його стали відзначати всього 10-15 років тому, при цьому, ніякого релігійного сенсу для українців цей день не несе. Тільки любов! 
Саме до Дня Святого Валентина була приурочена виставка в бібліотеці



Немає коментарів:

Дописати коментар