пʼятницю, 25 липня 2014 р.

Літня презентація



Книга – ювіляр 2014 року – 55 років казковій повісті Всеволода Нестайко 

«В країні сонячних зайчиків»


  Казкову трилогію «В країні сонячних зайчиків», всі частини якої вперше разом побачили світ у 1994 році, Всеволод Нестайко вигадував протягом чотирьох десятиліть.

  Від першої книги «В країні сонячних зайчиків» (вийшла в 1959 р.) діти були в захопленні; вона була перекладена на більш як двадцять мов світу, перевидавалася більш ніж п’ятнадцять разів.
  Саме захоплення читачів, які вимагали “ще!” (продовження), надихнуло Нестайка продовжити історію улюблених всіма Сонячних Зайчиків ще двома книгами: “Незнайомка з Країни Сонячних зайчиків” та “В країні Місячних зайчиків”. Там вже давно живуть щирі, добрі і хоробрі сонячні зайчики, які борються із паном Мороком, і жартуючи утверджують радість і справедливість.
Може, ти скажеш, що не помічаєш їх?! О, так то ти, мабуть, забув, що вони дуже скромні. А все таки продивись гарненько! Вони ховаються у твоїй веселій усмішці, у твоїх очах, радісних і щасливих. І знай, що завжди, коли тобі гарно і весело, коли ти робиш чесну і хорошу справу, - сонячні зайчики поряд з тобою”.
  За повість-казку «Незвичайні пригоди у лісовій школі» Всеволод Нестайко був удостоєний у 1982 р. премії ім. Лесі Українки. Трилогію «Тореадори з Васюківки» внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар