четвер, 30 січня 2020 р.

90 років від дня народження Всеволода Зіновійовича Нестайка

30 січня 2020 року, класику української дитячої літератури Всеволоду Нестайку виповнилося б 90 років. Він народився 30 січня 1930 року у Бердичеві.  Цю людину називали «українським Андерсеном». На його творах – світлих, казкових і життєвих водночас – виростали тисячі радянських, а згодом українських дітлахів. Його ім’я  незмінно викликало на обличчях добру посмішку, та й чимало бабусь і дідусів це прізвище не залишить байдужим: вони одразу ж засвітяться сонечками, бо їм пригадається власне дитинство. І нема в цьому анічогісінько дивного, адже Всеволод Зіновійович Нестайко своїми веселими, дотепними і мудрими повістями й казками радує, щедро ділиться вже не з одним поколінням юних читачів, бо за плечима у нього — десь за сотню виданих книжок — ціла авторська бібліотека.

Всеволод Нестайко, був авторитетним та добре знаним не лише в Україні, а й поза її межами: його книжки перекладені 20-ма мовами світу, а художній фільм «Тореадори з Васюківки» демонструвався у 36-ти країнах планети. Над його фільмом сміялися цілі покоління українських дітлахів. Ними захоплюються і досі.


 30 січня 2020 року  в бібліотеці- філії № 9  з учнями 3-В класу ЗОШ №126 відбулася гра-подорож «Стежками пригод Всеволода Нестайка», присвячена 90-річчю від дня народження творця казкових країн. Під час гри діти разом з бібліотекарем подорожували дивовижною країною Сонячних Зайчиків та познайомилися з її мешканцями, які завжди перемагають морок, так само, як і добро завжди перемагає зло. Завітали до веселих, дотепних учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання — зайчика, їжачка та їхніх однокласників. Переглянули знаменитий фільм «Тореадори з Васюківки» .    

Оформлена бібліотечна виставка «У гості до Всеволода Нестайка». Відповідальна за проведення бібліотекар І категорії Вінокурцева Г.В

.

Немає коментарів:

Дописати коментар