пʼятницю, 18 грудня 2020 р.

 Дарунки дідуся Миколая


Віддавна вважалося, що зимовий Миколай є добрим другом і захисником дітвори.

Особливо врочисто його святкують у західних областях України. Він виконує своєрідну роль Діда Мороза. Ввечері майже в кожній оселі діти з нетерпінням чекають, коли завітає в гості цей сивочолий дідусь. Він неодмінно має принести саме ті подарунки, які до вподоби кожному, - цукерки, іграшки, цікаві книги.

Святий Миколай знає все про дітей. Він протягом року стежить за їхніми вчинками. Якщо хлопчик або дівчинка гарно вчиться, слухається батьків, не ображає менших, чемний зі старшими, то Миколай дарує йому найкращі подарунки. Коли ж дитина неслухняна, розбишакувата, то такому він дарує різку, - "щоб знав, як поводити себе".

Трапляються випадки, коли святий Миколай не встигає перевідати родину ввечері, тоді він обов`язково завітає вночі. Коли всі заснуть, непомітно зайде до хати й прилаштує під подушечкою бажаний подарунок.

Ось чому дітвора з таким нетерпінням щороку чекає доброго Миколая. Адже дідусь завжди на боці менших, скривджених, беззахисних. Він не тільки ощедрює гостинцями, допомагає в біді, але й навчає, як бути добрим, чемним і розумним. Якщо й ви опануєте цими рисами, то можете сподіватися на те, що цього року й до вас завітає святий Миколай.

Немає коментарів:

Дописати коментар