суботу, 2 травня 2020 р.


2 травня- Всесвітній день Гаррі Поттера


Во всем мире 2 мая отмечают Международный день Гарри Поттера - Мой ...Казка, яка дає надію, казка, яка змушує вірити в дива, історія, яка об’єднала всю планету і діти й дорослі з усього світу знову почали читати. 

Про пригоди хлопчика-чарівника Гаррі Поттера, мабуть, знають всі. Не існує людини, яка бодай раз в своєму житті не чула про хлопчика, що вижив.

Це книги та фільми не тільки для дітей, але й для дорослих. Вони повчають Добру, Любові, Дружби, Хоробрості, Сміливості, Розуму, Кмітливості, Вірності і всіх найкращих людських якостей, яких тільки можна набути.

Серія фільмів про Гаррі Поттера одна з найприбутковіших франшиз в історії кінематографу. Мовою оригіналу вся серія книг про Поттера містить 199 глав, 4224 сторінок і 1090739 слів, а на основі книг було відзнято 19 годин і 39 хвилин фільмів.

Цікаві факти про Гаррі Поттера: 

1. Неймовірним фактом є те, що Джоан Роулінг, автор книг про цікаві пригоди Поттера та його друзів, втратила статус мільярдера, оскільки пожертвувала більшість свого статку на благодійність.
Гарри Поттер и Дары Смерти, Джоан Кэтлин Роулинг (Махаон) купить ...2. Всі книги про Гаррі були переведені на понад 70 мов, а роман «Гаррі Поттер і Дари Смерті» в перші 24 години з моменту випуску був проданий у кількості 11 мільйонів копій.

3. Після презентації книги «Гаррі Поттер і Кубок Вогню» одна з найбільших американських компаній, що надає поштові та кур'єрські перевезення — FedEx, залучили понад 9000 вантажівок виключно на доставку книг.

4. На зйомках фільму «Гаррі Поттер і філософський камінь» сову Гаррі Поттера Гедвіґу грали відразу три пташки: Оок, Гізмо і Спраут.

Платформа 9 3/45. В Лондоні, на залізничному вокзалі є платформа 9 3/4. На місці платформи висить табличка, а зі стіни виступає половина візка для багажу. Це дуже популярне місце для фото серед туристів.

6. Найважливіше те, що книги про Гаррі Поттера припали до душі величезній кількості дівчаток і хлопчиків від малого до великого, зумівши відірвати їх від комп'ютерів і телевізорів! Вважається, що саме завдяки цьому твору в світі з новою силою спалахнув інтерес до дитячої літератури, причому не тільки з боку дітей, а й дорослих.

Всього Джоан Роулінг написала сім книг про Гаррі Поттера, прочитати які можна за посиланням: https://avidreaders.ru

1) "Гаррі Поттер і філософський камінь" (1997 р.)
2) "Гаррі Поттер і таємна кімната" (1998 р.)
3) "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану" (1999 р)
4) "Гаррі Поттер і Кубок вогню" (2000 р.)
5) "Гаррі Поттер і Орден Фенікса" (2003 р)
6) "Гаррі Поттер і Принц-полукровка" (2005 р.)
7) "Гаррі Поттер і Дари смерті" (2007 р)

Похожее изображение

Немає коментарів:

Дописати коментар