пʼятницю, 3 жовтня 2014 р.


День вчителя



У першу неділю жовтня в країнах колишнього Радянського Союзу відзначають День вчителя. У 2014 році це свято припало на 5 жовтня. Всенародне свято вчителів почали відзначати в СРСР з 1965 року. У союзні часи День вчителя відзначали активно та шумно, оскільки педагогів зводили в культ, називаючи їх працю найважливішою для особистісного розвитку людини.
Офіційно День вчителя був закріплений в 1980 році постановою Президії Верховної Ради Радянського Союзу «Про святкові і пам'ятні дати». Завдяки цьому свято педагогів відзначають досі в таких країнах, як Латвія, Азербайджан, Білорусія, Україна, Казахстан і Киргизстан. Зараз День вчителя можна назвати одним з найулюбленіших професійних свят в цих країнах. В першу неділю жовтня і напередодні цього дня нинішні і колишні учні шкіл, технікумів, училищ, вузів вітають своїх улюблених педагогів, традиційно вручаючи їм квіти. І хоча праця вчителя давно перестала бути настільки шанованою, як раніше, це зовсім не зменшило ту роль, яку відіграють вчителі у житті кожної людини, відкриваючи в нас професійні схильності і розвиваючи наші таланти.
Всесвітній день вчителя теж є. Його відзначають з 1994 року завдяки рішенням ЮНЕСКО. Це свято призначено на 5 жовтня. Тож цього року ці свята співпадають.




Жовтень щедрий на барви осінні
День учителя – свято ж яке!
Освітянській великий родині
Дітвора шле вітання палке!
Сьогодні усі надзвичайно красиві,
Тож сонечком сяйте нам, будьте щасливі!
Ці зустрічі з вами цікаві, охочі,
Щоб зорями сяяли вчительські очі,
А учні у школі трудились на славу,
І вище ваш труд цінувала держава!



Немає коментарів:

Дописати коментар