четвер, 27 березня 2014 р.


День високого мистецтва та смаку – Міжнародний день театру




Перші театри

  Слово «театр» (греч. theatron, місце для видовищ, видовище) – рід мистецтва, а також будівля, призначена для представлення драматичних творів перед публікою. Традиційно включає сцену – майданчик, де відбувається дія, – і зал для глядачів.

  Згадка про перший театральний досвід датується 2500 роком до нашої ери. Перша театральна гра відбулася в Єгипті. У давній Греції театр став формуватися як мистецтво, встановлювалися чіткі визначення трагедії і комедії, а також інших театральних форм. В Україні театральне мистецтво бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях і обрядах.
Український театр

Український вертеп
У Дніпропетровську перший театр був відкритий у 1919 році, це був академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка. Зараз у місті працює на радість глядачам український  театр молоді «Камерна сцена», Дніпропетровський академічний театр російської драми імені Максима Горького, Дніпропетровський державний академічний театр опери та балету,  Дніпропетровський міський театр ляльок,
Театр одного актора «Крик».

Театр ім. Шевченко Т.Г.

Театр ім. Горького М.

Театр опери та балету


  Міжнародний день театру – не лише професійне свято майстрів сцени, це свято мільйонів вдячних глядачів та пошановувачів високого мистецтва.




Немає коментарів:

Дописати коментар