понеділок, 21 липня 2014 р.


Ернест Хемінгуей
(21 липня 1899 -02 липня 1961)

американський письменник


Ернест Хемінгуей народився 21 липня 1899 року в штаті Іллінойс (США). Його батько був лікарем. З раннього дитинства Ернест багато читав і захоплювався риболовлею. Уже під час навчання в школі хлопчик почав писати невеликі замітки та репортажі в шкільну газету. Тоді він вирішив для себе, що стане письменником.

Перше оповідання Ернеста Хемінгуея з'явилося в шкільному журналі в 1916 році. Воно вийшло під назвою «Скрижаль». Після школи Ернест Хемінгуей вступив до університету в Канзас-Сіті, де і працював репортером у місцевій газеті. Він вів хроніку подій. Ернест Хемінгуей служив в армії під час Першої світової війни, перебуваючи в Італії. У 1918 році Ернест Хемінгуей повернувся додому, в США, оскільки був тяжко поранений.
Після закінчення війни Хемінгуей працював журналістом в Торонто та Чикаго і писав оповідання. Потім Ернест Хемінгуей разом з дружиною переїхав до Парижа.
Перший успіх до Хемінгуея прийшов в 1926 році з публікацією роману «І сходить сонце (Фієста)». У 1927 році вийшла збірка його оповідань «Чоловіки без жінок», після чого письменник публікував твори один за другим. Роман «Прощавай, зброє» він написав в 1929 році. Ернест Хемінгуей багато подорожував, повернувся в США.
У 1953 році йому вручили Пулітцерівську премію за всесвітньо відомого «Старого і море». Також Ернест Хемінгуей став нобелівським лауреатом. 2 липня 1961 року тяжко хворий Хемінгуей застрелився.



Прочитай твори Ернеста Хемінгуея у нашій бібліотеці.



1 коментар:

  1. Шановні колеги, дякуємо Вам за логотип "Єдина країна". У ці складні часи наша рідна Україна вимагає від нас підтримки та любові. Наші серця належать Батьківшині.

    ВідповістиВидалити